Als ze maar gelukkig zijn Publieksdag

Als ze maar gelukkig zijn

2 juni 2018

Het WKZ organiseert een publieksdag met allerlei activiteiten voor families. Met de gele bakfiets komen we langs!

De publieksdag Als ze maar gelukkig zijn vindt plaats in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en is voor iedereen vrij toegankelijk. Er zijn verschillende activiteiten te doen voor kinderen om ze een leuke dag te bezorgen. De gele bakfiets van het Universiteitsmuseum zit bomvol échte botten en de lekkerste experimenten. Zelfs de kat in plakjes gaat mee!

Locatie: Wilhelmina Kinderziekenhuis, Binnentuin
Tijd: van 11:00 tot 16:00 uur, doorlopend

Een bak vol botten
Het Universiteitsmuseum Utrecht komt naar je toe met twee knalgele bakfietsen vol botten. Kies samen een bot uit en onderzoek het. Vergelijk échte botten, bestudeer foto’s van skeletten en ga aan de slag met determineerschema’s. Kun jij er achter komen van welk dier het bot is?

Wetenschap om te smullen
Snoep: lekker om op te eten, maar je kunt er nog veel meer mee doen! Vandaag staan er in het WKZ de lekkerste experimenten voor je klaar. Waar komen de kleuren van M&M’s vandaan? Bij wetenschap om te smullen ontdek je het antwoord op deze smakelijke vraag.

Kat in plakjes
Ooit een kat in plakjes gezien?  Nee? Dan is nu je kans. Kom kijken en puzzelen hoe het dier er van binnen uitziet.

Bgl _partners _050617-083