Terug naar de agenda
Pinksterweekend 19 t/m 21 mei

Pinksterweekend

19 - 21 mei 2018

Ga op onderzoek uit met de hele familie!

Trek een labjas aan en waan je een echte wetenschapper tijdens de meivakantie! Wat doet een deeltjesversneller? Hoe klinkt een kangoeroehart? Bedenk nog meer vragen en wie weet vind je de antwoorden in het museum. Wil je bij lekker weer liever naar buiten? Maak dan een lentewandeling langs de bloesem van de exotische bomen en planten van de Oude Hortus.

Jeugdlab
Ga lekker zitten op de luisterstoel, draai de kranen van de douche open, ruik aan het fruit in de fruitschaal of stop je hand in de snoepdoos. In het Jeugdlab doe je experimenten die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Maar let op, je zintuigen kun je hier niet meer vertrouwen. 

Jeugdlab Meisjes Met Laborant

Tot op het bot
Een brilkaaiman, een walrus of een soepschildpad, ze hebben allemaal een ruggengraat, maar lijken ze verder nog op een mens? Ontdek het in de familietentoonstelling Tot op het bot. 

Tot Op Het Bot _skelettentoren

Kennislab
Wetenschap is overal. Maar wat is wetenschap? En wat levert het ons op? Het KennisLab is dé plek om te ontdekken wat wetenschap is. Maak hier kennis met de wetenschappelijke werkplaats.

Jongens met kegel.jpg

Bijententoonstelling Nederland Zoemt
Oude Hortus
21 april tot en met 13 mei, hele dag.
In de museumtuin is er een expositie over de wilde bijen in Nederland. Leer van alles over het leven van de wilde bij en hoe belangrijk ze zijn voor onze voedselproductie. Met een zoekkaart kun je ook zelf op zoek om wilde bijen te herkennen in de Oude Hortus.  

bij