Hoe ziet het midden van de aarde er uit? MuseumJeugdUniversiteit

Hoe ziet het midden van de aarde er uit?

8 april 2018

Een kindercollege van de MuseumJeugdUniversiteit voor echte onderzoekers!

Let op: de colleges worden dit voorjaar in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof gehouden omdat het Universiteitsmuseum gaat verbouwen.

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2018 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek er op de Universiteit Utrecht gedaan worden.  Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je bijvoorbeeld hoe het binnenste van een koe er uit ziet, hoe aardplaten verschuiven en waarom we zo graag chips en chocolade eten.

Hoe ziet het midden van de aarde er uit?
Zondag 8 april van 11.00-12.00 uur

Ga samen met aardwetenschapper Arwen Deuss op reis naar het middelpunt van de aarde. Helaas kunnen we geen gat boren tot 6000 km diepte maar hoe kom je er dan achter hoe het binnenste van de aarde eruit ziet? Gelukkig zijn er aardbevingen. Na een grote aardbeving gaat de hele aarde trillen en klinken als een kerkklok. Eigenlijk wordt de aarde dan een muziekinstrument. Door de 'tonen' van de aarde te bestuderen, en door te kijken naar hoe 'vals' de aarde klinkt kunnen we ontdekken wat er binnenin de aarde zit.

Meld je aan!
Ben jij tussen de 8 t/m 12 jaar en hartstikke nieuwsgierig? Aanmelden kan op de website van MuseumJeugdUniversiteit, via de knop hieronder. Op de website vind je ook meer informatie.