Hoe kun je gezonder snacken? MuseumJeugdUniversiteit

Hoe kun je gezonder snacken?

3 juni 2018

Een kindercollege van de MuseumJeugdUniversiteit voor echte onderzoekers!

Let op: de kindercolleges van MuseumJeugdUniversiteit zijn uitverkocht.

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2018 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht gedaan worden. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je bijvoorbeeld hoe het binnenste van een koe er uit ziet, hoe aardplaten verschuiven en waarom we zo graag chips en chocolade eten.

Hoe kun je gezonder snacken?
Zondag 3 juni van 11.00-12.00 uur

In dit werkcollege gaan we onderzoeken wat je zelf kunt doen om gezonder te eten. Vaak wil je wel gezond eten maar is het knap lastig om chips en chocola te laten staan. Dat is logisch want chips en chocola zien er veel lekkerder uit dan appels en wortels. De kunst is om snacks te maken die net zo lekker zijn als chips en chocola, maar toch gezond zijn. Daar hebben we jou hulp bij nodig! Tijdens dit college van professor Denise de Ridder gaan we samen aan de slag om zo'n gezonde lekkere snack te ontwerpen. Ook bedenken we slimme manieren om  de bitterballen en de koekjes te laten staan.

De colleges worden dit jaar in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof gehouden.