Hielden Romeinen van spruitjes? MuseumJeugdUniversiteit

Hielden Romeinen van spruitjes?

13 mei 2018

Een kindercollege van de MuseumJeugdUniversiteit voor echte onderzoekers!

Let op: de kindercolleges van MuseumJeugdUniversiteit zijn uitverkocht.

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2018 ontdekken we samen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek op de Universiteit Utrecht gedaan worden. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je bijvoorbeeld hoe het binnenste van een koe er uit ziet, hoe aardplaten verschuiven en waarom we zo graag chips en chocolade eten.

Hielden Romeinen van spruitjes?
Zondag 13 mei van 11.00-12.00 uur

Wat aten de Romeinen het liefst? Gingen Romeinse kinderen ook naar school? Wat voor spelletjes speelden ze? Droegen jongens en meisjes broeken? In wat voor huizen woonden ze? Hadden de Romeinen ook sporthelden, net als onze Dafne Schippers of Epke Zonderland? In dit college gaan we samen met historica Saskia Stevens onderzoeken hoe het dagelijks leven er in de Romeinse tijd uit zag.

De colleges worden dit voorjaar in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof gehouden.