Terug naar de agenda
Meivakantie

Meivakantie

28 apr - 6 mei 2018

Ga tijdens de meivakantie met de hele familie op onderzoek uit in het Universiteitsmuseum Utrecht. Ook leuk voor (groot)ouders!

Ooit wel eens willen weten hoe onderzoek gedaan wordt? Trek een labjas aan en kom erachter in het Universiteitsmuseum. Wat doet een deeltjesversneller? Hoe klinkt een kangoeroehart? Bedenk nog meer vragen en wie weet vind je de antwoorden in het museum. Wist je bijvoorbeeld al dat honden ook een beugel kunnen krijgen en dat schimmels in de toekomst plastic kunnen vervangen? Waan je een echte wetenschapper tijdens de meivakantie!

Ontdek fabelachtige dieren in het Rariteitenkabinet en doe proefjes in het Jeugdlab. Kijk verder dan je groen uitgeslagen boterham en bestudeer de bijzondere wereld van schimmels in het SchimmelLab. Onderzoek de overeenkomsten en verschillen tussen mens en dier in de tentoonstelling 'Tot op het bot' of bestudeer mensen en dieren op sterk water in het Bluelandkabinet. Wil je bij lekker weer liever naar buiten? Maak dan een lentewandeling langs de bloesem van de exotische bomen en planten van de Oude Hortus. 

Op zoek naar nog meer activiteiten met de kids in het museum? Klik hier!

Oude Hortus Lente -14