Bier en Appelsap Festival In de Botanische Tuinen

Bier en Appelsap Festival

10 mei 2018

Het Universiteitsmuseum komt naar het festival toe met een knalgele bakfiets vol experimenten!

Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) is het weer tijd voor het Bier en Appelsap Festival in de Botanische Tuinen in Utrecht. Het Bier en Appelsap Festival biedt van 11.00 tot 20.00 uur een uitgebreide programmering voor jong en oud!

Het Universiteitsmuseum neemt twee activiteiten mee in de bakfiets, 'Een bak vol botten' en 'De rubberen hand illusie'!

• Een bak vol botten

Het Universiteitsmuseum Utrecht komt naar je toe met een bakfiets vol echte botten. Kies er samen een uit en onderzoek van welk dier het is. Kun jij er achter komen van welk dier het bot is? Vergelijk echte botten, bekijk foto's van skeletten en pluis determineerschema's uit.

• De rubberen hand illusie

Kijk eens naar je linkerbeen. Het voelt vanzelfsprekend dat deze van jou is, maar dat is het niet altijd. Na een hersenbloeding snappen mensen soms niet meer wat dat been daar doet. Onderzoekers van de UU deden hier onderzoek naar met behulp van de rubberen hand illusie. Doe mee aan dit leuke experiment.

Let op: het festival is in de Botanische Tuinen op de Uithof

BierenAppelsap2018