Terug naar de agenda
Summerschool Junior Summerschool Junior

Summerschool Junior

10 - 20 juli 2017

Een waanzinnige week vol wetenschap!

Zit jij in groep 5, 6, 7, 8 van de basisschool of in klas 1 of 2 van de middelbare school en heb jij zin om deze zomer vier dagen lang als wetenschapper door het leven te gaan? Dan is Summerschool Junior vast iets voor jou. Tijdens deze dagen ga je langs bij verschillende faculteiten van de Universiteit Utrecht en ga je zelf op onderzoek uit. 

Twee weken vol wetenschap
Summerschool Junior duurt vier dagen en vindt twee keer plaats van 10 juli t/m 13 juli en 17 juli t/m 20 juli. Beide weken hebben een verschillend programma. De Advanced Edition, voor leerlingen uit de eerste en tweede klas, is alleen tijdens de eerste week van 10 t/m 13 juli. 

Duurzaamheid
Tijdens de 6de editie van Summerschool Junior gaan de kinderen zich bezig houden met onderzoek naar hun eigen DNA, het zuiveren van water, hoe bacteriën zich verspreiden en nog veel meer. Ook staat het begrip duurzaamheid centraal. Wat kan de natuur ons bijvoorbeeld leren over het ontwikkelen van duurzame producten? Dat en meer leren de kinderen in het nieuw ontwikkelde programma Biomimicry.