Terug naar de agenda
Muziek in de Oude Hortus

Muziek in de Oude Hortus

28 jun - 1 sep 2017

Deze zomer is er weer volop muziek te beluisteren in de Oude Hortus.

Geruis van de wind in de bomen, zingende vogels, kwakende kikkers en fluitende padden. Een wandeling door de hortus klinkt als een concert op zich. Deze zomer weerklinkt er ook klassieke muziek in de Oude Hortus.

Kamermuziekfestival
Van 28 juni t/m 2 juli vindt het Internationaal Kamermuziek Festival plaats in Utrecht. Het programma van het festival is samengesteld door Harriet Krijgh. Deze Nederlandse celliste woonde jarenlang in de hoofdstad van Oostenrijk. Daarom heeft deze dag een Weens tintje:  van de muziek tot het eten, je waant je in Wenen. 

Op 1 juli treedt het Dostojevski Kwartet op van 11:00 tot ongeveer 14:15 uur in de oranjerie van de Oude Hortus. Het Dostojevski Kwartet bestaat uit Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann, Lisa Eggen en Emma Kroon en studeren alle vier aan het Conservatorium in Amsterdam. In de Oude Hortus spelen zij de Kwartetten uit Wenen, maar Schubert Quartettsatz, D 703 en Brahms Strijkkwartet in a, opus 51 nr. 2 komen ook voorbij.

Meer informatie over het Kamermuziekfestival? Klik dan hier.

Hortus Festival
De veertiende editie van het Hortus Festival heeft dit jaar als thema Kroonjuwelen van het Hortus Festival en sluit naadloos aan op het Jaar van de Botanische Tuin. Het HortusEnsemble speelt hierbij hoogtepunten uit tien jaar Hortus Festival maar er worden ook nieuwe muziekstukken ten gehore gebracht. 

Tijdens het Hortus Festival van 19 juli t/m 27 augustus komen muziek en natuur samen. Het festival karakteriseert zich met name door haar duidelijke artistieke lijn, de intimiteit van de concerten en de idyllische locaties. Voor de Oude Hortus is dat de achttiende -eeuwse Oranjerie achter in de tuin. Garantie voor een bijzondere exclusieve zomeravond in de Oude Hortus. Het publiek zit dicht bij het podium en kan na afloop van de concerten eenvoudig contact en kennis maken met de musici en kan tegelijkertijd genieten van de schoonheid en diversiteit van bloemen, planten en bomen. Wie weet loop je een bloeiende Victoria Amazonica tegen het lijf!

Alle concerten in de Oude Hortus
22 juli om 20:00 uur | De Roos
29 juli om 20:00 uur | Kroonjuwelen van de quatre-mains
5 augustus om 20:00 uur | Kroonconcert: Pianotrio Schumann & Farrenc
12 augustus om 20:00 uur | Le Piano Carré: Haydn en Mozart op tafel
19 augustus om 20:00 uur | La vie et mort d’Érard
26 augustus om 20:00 uur | Kroonconcert: 14 jaar HortusEnsemble

Meer informatie over het Hortus Festival? Klik dan hier.

Festival Oude Muziek
Festival Oude Muziek – de grootste in zijn soort ter wereld - is een tiendaags evenement en vindt jaarlijks in de binnenstad van Utrecht plaats. Festival Oude Muziek is in 2017 van 28 augustus t/m 1 september en heeft als thema Zing, Vecht, Huil, Bid.

In de Oude Hortus kun je in de Oranjerie komen luisteren naar gratis fringeconcerten door klassiek talent. De concerten duren altijd 45 minuten.

Het programma ziet er als volgt uit:
Maandag 28 augustus om 15:30 uur 
Dinsdag 29 augustus om 15:30 uur
Woensdag 30 augustus om 14:00 uur 
Donderdag 31 augustus om 14:00 uur
Vrijdag 1 september om 15:30 uur 

De concerten zijn gratis maar alleen toegankelijk met een ticket. De tickets zijn af te halen bij de festivalbalie bij  TivoliVredenburg. Als er nog plaatsen vrij zijn, is het mogelijk om bij de entree een kaartje bij de vrijwilliger van Festival Oude Muziek Utrecht te halen.

Meer informatie over Festival Oude Muziek? Klik dan hier.