Terug naar de agenda
Muziek in de Oude Hortus

Muziek in de Oude Hortus

19 jul - 1 sep 2017

Deze zomer is er weer volop muziek te beluisteren in de Oude Hortus.

Geruis van de wind in de bomen, zingende vogels, kwakende kikkers en fluitende padden. Een wandeling door de hortus klinkt als een concert op zich. Deze zomer weerklinkt er ook klassieke muziek in de Oude Hortus.

Hortus Festival
De veertiende editie van het Hortus Festival heeft dit jaar als thema Kroonjuwelen van het Hortus Festival en sluit naadloos aan op het Jaar van de Botanische Tuin. Het HortusEnsemble speelt hierbij hoogtepunten uit tien jaar Hortus Festival maar er worden ook nieuwe muziekstukken ten gehore gebracht. 

Tijdens het Hortus Festival van 19 juli t/m 27 augustus komen muziek en natuur samen. Het festival karakteriseert zich met name door haar duidelijke artistieke lijn, de intimiteit van de concerten en de idyllische locaties. Voor de Oude Hortus is dat de achttiende -eeuwse Oranjerie achter in de tuin. Garantie voor een bijzondere exclusieve zomeravond in de Oude Hortus. Het publiek zit dicht bij het podium en kan na afloop van de concerten eenvoudig contact en kennis maken met de musici en kan tegelijkertijd genieten van de schoonheid en diversiteit van bloemen, planten en bomen. Wie weet loop je een bloeiende Victoria Amazonica tegen het lijf!

Aankomende concerten in de Oude Hortus
26 augustus om 20:00 uur | Kroonconcert: 14 jaar HortusEnsemble

Ticketprijzen
Toegangsprijs voor alle concerten is € 26,50. Snelle beslissers krijgen €2,50 Early Bird korting (van toepassing op een beperkt aantal kaarten). Kaartverkoop en info: www.hortusfestival.nl / 06-15 353 449

Dineren
Voorafgaand aan de concerten is het mogelijk om vegetarisch te dineren bij Museumcafé Ginkgo. Denk hierbij aan heerlijke salades, quiches en zomere stamppotten. Dit kan vanaf 18:30 uur en kost €16,50 per persoon. Reserveren is niet nodig. 

Meer informatie over het Hortus Festival? Klik dan hier.

Festival Oude Muziek
Festival Oude Muziek – de grootste in zijn soort ter wereld - is een tiendaags evenement en vindt jaarlijks in de binnenstad van Utrecht plaats. Festival Oude Muziek is in 2017 van 28 augustus t/m 1 september en heeft als thema Zing, Vecht, Huil, Bid.

In de Oude Hortus kun je in de Oranjerie komen luisteren naar gratis fringeconcerten door klassiek talent. De concerten duren altijd 45 minuten.

Het programma ziet er als volgt uit:
Maandag 28 augustus om 15:30 uur | Zsombor Toth-Vajna
Dinsdag 29 augustus om 15:30 uur | Alma Barocca
Woensdag 30 augustus om 14:00 uur | Die Milder Trio
Donderdag 31 augustus om 14:00 uur | Arbor Dianae
Vrijdag 1 september om 15:30 uur | Les Tambourins

De concerten zijn gratis maar zijn alleen toegankelijk met een ticket. De tickets zijn af te halen bij de festivalbalie bij  TivoliVredenburg. Als er nog plaatsen vrij zijn, is het mogelijk om bij de entree een kaartje bij de vrijwilliger van Festival Oude Muziek Utrecht te halen.

Meer informatie over Festival Oude Muziek? Klik dan hier.