Kun je water schoonmaken met schimmels? Kun je water schoonmaken met schimmels?

Kun je water schoonmaken met schimmels?

1 oktober 2017

Een kindercollege van de MuseumJeugdUniversiteit voor echte onderzoekers!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het najaar van 2017 duikt het Universiteitsmuseum Utrecht in de wereld van water. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je wat dode zones in de zee zijn en of je kunt verdrinken op Mars. Maar dat is nog niet alles. Je komt ook alles te weten over overstromingen en een goede eigenschap van schimmels.

Kun je water schoonmaken met schimmels?
Zondag 1 oktober om 11.00 – 12.00 uur & van 12.30 – 13.30 uur

Wist jij dat het water in de natuur helemaal niet zo schoon is? De mens heeft er in de afgelopen tijd veel gevaarlijke stoffen in geloosd, zoals bestrijdingsmiddelen en medicijnen. Terwijl dit water bij jou uit de kraan komt. Tijd voor een oplossing! Kunnen de grootste opruimers van de aarde ons water weer schoon krijgen? Kom erachter met Brigit van Brenk.

Meld je aan!
Ben jij tussen de 8 t/m 12 jaar en hartstikke nieuwsgierig? Aanmelden kan op de website van MuseumJeugdUniversiteit. Op de website vind je ook meer informatie.