Kun je zwemmen op Mars? Kun je zwemmen op Mars?

Kun je zwemmen op Mars?

10 december 2017

Een kindercollege van de MuseumJeugdUniversiteit voor echte onderzoekers!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het najaar van 2017 duikt het Universiteitsmuseum Utrecht in de wereld van water. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je wat dode zones in de zee zijn en of je kunt verdrinken op Mars. Maar dat is nog niet alles. Je komt ook alles te weten over overstromingen en een goede eigenschap van schimmels.

Kun je zwemmen op Mars?
Zondag 10 december om 11.00 – 12.00 uur & van 12.30 – 13.30 uur

Er was water op Mars. Maar hoeveel dan? En stroomt het water er of is het bevroren? Leer meer over hoe wetenschappers water op Mars onderzoeken en wat ze al weten. Speur zelf naar sporen van water op foto’s van het oppervlak van deze planeet. Race samen met prof. dr. Maarten Kleinhans door 5 miljard jaar geschiedenis van Mars en de Aarde.

Meld je aan!
Ben jij tussen de 8 t/m 12 jaar en hartstikke nieuwsgierig? Aanmelden kan op de website van MuseumJeugdUniversiteit. Op de website vind je ook meer informatie.