Kun je leven zonder schimmels? MuseumJeugdUniversiteit

Kun je leven zonder schimmels?

11 juni 2017

Een kindercollege van de MuseumJeugdUniversiteit voor echte onderzoekers!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2017 duikt het Universiteitsmuseum Utrecht in de wondere wereld van schimmels, planten en paddenstoelen. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je wat schimmels zijn en of planten ook ziek kunnen worden. Maar dat is nog niet alles! Je bekijkt paddenstoelen van heel dichtbij en ontdekt of schimmels een oplossing kunnen zijn voor het leven op de maan.

Kun je leven zonder schimmels?
11 juni van 11.00-12.00 uur en van 12.30-13.30 uur

Bij schimmels denken mensen al snel aan vieze, groene drab op boterhammen of fruit. Maar waar bestaan die schimmels op je eten eigenlijk uit? En hoe kan het dat die 'vieze' schimmels toch heel nuttig zijn voor ons? Jan Dijksterhuis van het Westerdijk Instituut laat je kennis maken met de wondere wereld van schimmels.

Meld je aan!
Ben jij tussen de 8 t/m 12 jaar en hartstikke nieuwsgierig? Aanmelden kan op de website van MuseumJeugdUniversiteit, via de knop hieronder. Op de website vind je ook meer informatie.