Komt een plant bij de dokter? MuseumJeugdUniversiteit

Komt een plant bij de dokter?

9 april 2017

Een kindercollege van de MuseumJeugdUniversiteit voor echte onderzoekers!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2017 duikt het Universiteitsmuseum Utrecht in de wondere wereld van schimmels, planten en paddenstoelen. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je wat schimmels zijn en of planten ook ziek kunnen worden. Maar dat is nog niet alles! Je bekijkt paddenstoelen van heel dichtbij en ontdekt of schimmels een oplossing kunnen zijn voor het leven op de maan.

Komt een plant bij de dokter?
Zondag 9 april van 11.00-12.00 uur en van 12.30-13.30

Prof. dr. ir. Corné Pieterse is geen dokter voor mensen of dieren, maar voor planten! Waarom zijn er plantendokters nodig? Planten zijn erg belangrijk voor mensen en we willen niet dat ze ziek worden. Gelukkig kunnen planten zichzelf ook beschermen tegen ziektes. Tijdens dit college kom je erachter hoe ze dit doen.

Meld je aan!
Ben jij tussen de 8 t/m 12 jaar en hartstikke nieuwsgierig? Aanmelden kan op de website van MuseumJeugdUniversiteit, via de knop hieronder. Op de website vind je ook meer informatie.