Hoe groeien paddenstoelen? MuseumJeugdUniversiteit

Hoe groeien paddenstoelen?

14 mei 2017

Een kindercollege van de MuseumJeugdUniversiteit voor echte onderzoekers!

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2017 duikt het Universiteitsmuseum Utrecht in de wondere wereld van schimmels, planten en paddenstoelen. Tijdens de vier MuseumJeugdUniversiteit-colleges ontdek je wat schimmels zijn en of planten ook ziek kunnen worden. Maar dat is nog niet alles! Je bekijkt paddenstoelen van heel dichtbij en ontdekt of schimmels een oplossing kunnen zijn voor het leven op de maan.

Hoe groeien paddenstoelen?
Zondag 14 mei van 11.00-12.00 uur en van 12.30-13.30 uur

Tijdens een herfstwandeling in het bos zie je ze overal: paddenstoelen. Ze staan er in allerlei kleuren: wit, bruin en rood-met-witte stippen. Maar wist je dat er ook lichtgevende paddenstoelen bestaan? Dr. Robin Ohm vertelt je in dit college alles over paddenstoelen. Hoe ontstaan ze? En hoe groeien paddenstoelen eigenlijk?

Meld je aan!
Ben jij tussen de 8 t/m 12 jaar en hartstikke nieuwsgierig? Aanmelden kan op de website van MuseumJeugdUniversiteit, via de knop hieronder. Op de website vind je ook meer informatie.