Griezelen in de Kinderboekenweek Kinderboekenweek

Griezelen in de Kinderboekenweek

4 - 15 oktober 2017

Kom griezelen in het museum. Op 7 en 8 oktober gratis toegang op vertoon van Kattensoep.

Het is griezelen geblazen in het Universiteitsmuseum tijdens de Kinderboekenweek 'Gruwelijk eng!'. Dat griezelig ook heel interessant kan zijn ontdek je in het Universiteitsmuseum. Hier zie je hoe een kat er aan de binnenkant uitziet of doe je een skelettentour en ga je op zoek naar bijzondere geraamtes.

Op vertoon van je kinderboekenweekgeschenk 'Kattensoep' mag je gratis naar het Universiteitsmuseum op 7 en 8 oktober.

Kat in plakjes
7 en 8 oktober, 10.00-13.00 en 13.30-17.00 uur
Ooit een kat in plakjes gezien? Nee? Kom dan naar het Universiteitsmuseum en ontdek hoe de binnenkant van een kat eruit ziet.

Het Rariteitenkabinet
Elke dag, van 10.00 t/m 17.00 uur
In het Rariteitenkabinet vind je allerlei bijzondere voorwerpen, zoals een draakje, kogelvissen en een afgietsel van het enorme gewei van een reuzeneland. Het Rariteitenkabinet in het Universiteitsmuseum is nagebouwd naar een achttiende-eeuws model. De bijzondere houten Marot-kasten waarin de verzamelingen te zien zijn, zijn in de 19de eeuw gebouwd voor een naturaliënkabinet en zorgen voor een authentieke sfeer.

Het Bleulandkabinet
Elke dag, van 10.00 t/m 17.00 uur
Huiveren in het Bleulandkabinet: de uitgebreide verzameling van skeletten, foetussen op sterk water en waspreparaten van lichaamsdelen, is niet iets dat je dagelijks ziet! Alle objecten in dit originele historische kabinet komen uit de privé-verzameling van hoogleraar in de geneeskunde Jan Bleuland (1756-1838) en werden door hem gebruikt in het onderwijs aan medische studenten

Skelettentour
Elke dag, van 10.00 t/m 17.00 uur
Het skelet van een oerreptiel, een nijlpaard en een… kiwi? Je loopt ze allemaal tegen het lijf tijdens de skelettentour in het Universiteitsmuseum Utrecht. Iedere dag kun je voor € 2,50 de speurtocht bij de receptie ophalen.

Behalve al deze griezelactiviteiten zijn er op 7 & 8 oktober nog meer leuke activiteiten in het museum vanwege het Weekend van de Wetenschap. Nieuwsgierig wat er nog meer te doen is? Lees hier meer over het Weekend van de Wetenschap.