Terug naar de agenda
Hortus Festival - La vie et mort d’Érard Muziek in de Oude Hortus

Hortus Festival - La vie et mort d’Érard

19 augustus 2017

Een muzikale avond in de oranjerie van de Oude Hortus.

De veertiende editie van het Hortus Festival heeft dit jaar als thema Kroonjuwelen van het Hortus Festival en sluit naadloos aan op het Jaar van de Botanische Tuin. Het HortusEnsemble speelt hierbij hoogtepunten uit tien jaar Hortus Festival maar er worden ook nieuwe stukken ten gehore gebracht. 

Een bijzondere zomeravond
Tijdens het Hortus Festival van 19 juli t/m 27 augustus komen muziek en natuur samen. Het festival karakteriseert zich met name door haar duidelijke artistieke lijn, de intimiteit van de concerten en de idyllische locaties. Voor de Oude Hortus is dat de achttiende -eeuwse Oranjerie achter in de tuin. Garantie voor een bijzondere exclusieve zomeravond in de Oude Hortus. Het publiek zit dicht bij het podium en kan na afloop van de concerten eenvoudig contact en kennis maken met de musici en kan tegelijkertijd genieten van de schoonheid en diversiteit van bloemen, planten en bomen. Wie weet loop je een bloeiende Victoria Amazonica tegen het lijf!

La vie et mort d'Erard
19 augustus om 20:00 uur 
Rianne Wilbers sopraan | DoelenEnsemble o.l.v. Maarten van Veen | Maarten van Veen en Alphonse Lamartine libretto

La vie et mort d’Érard is gebaseerd op het leven van de gerenommeerde familie Érard, instrumentenbouwers uit de negentiende eeuw. De voorstelling begint op het moment dat Camille Érard door het overlijden van haar man plotseling het familiebedrijf alleen moet runnen. In de jaren die volgden nodigde zij beroemde componisten als Liszt en Thalberg uit om concerten te verzorgen in haar salon op Château de la Muette. De opera schetst een zoektocht van een bijzondere vrouw in de dynamische negentiende eeuw. Uniek is de vondst van een verzameling van tweehonderd brieven van de familie Érard, die als inspiratiebron wordt gezien. 

Ticketprijzen
Toegangsprijs voor alle concerten is € 26,50.
Snelle beslissers krijgen €2,50 Early Bird korting (van toepassing op een beperkt aantal kaarten).
Kaartverkoop en info: www.hortusfestival.nl / 06-15 353 449

Dineren
Voorafgaand aan de concerten is het mogelijk om vegetarisch te dineren bij Museumcafé Ginkgo. Denk hierbij aan heerlijke salades, quiches en zomere stamppotten. Dit kan vanaf 18:30 uur en kost €16,50 per persoon. Reserveren is niet nodig. 

Foto: Christine van Blitterswijk