Terug naar de agenda
Hortus Festival - Kroonconcert: 14 jaar HortusEnsemble Muziek in de Oude Hortus

Hortus Festival - Kroonconcert: 14 jaar HortusEnsemble

26 augustus 2017

Een muzikale avond in de oranjerie van de Oude Hortus.

De veertiende editie van het Hortus Festival heeft dit jaar als thema Kroonjuwelen van het Hortus Festival en sluit naadloos aan op het Jaar van de Botanische Tuin. Het HortusEnsemble speelt hierbij hoogtepunten uit tien jaar Hortus Festival maar er worden ook nieuwe stukken ten gehore gebracht. 

Een bijzondere zomeravond
Tijdens het Hortus Festival van 19 juli t/m 27 augustus komen muziek en natuur samen. Het festival karakteriseert zich met name door haar duidelijke artistieke lijn, de intimiteit van de concerten en de idyllische locaties. Voor de Oude Hortus is dat de achttiende -eeuwse Oranjerie achter in de tuin. Garantie voor een bijzondere exclusieve zomeravond in de Oude Hortus. Het publiek zit dicht bij het podium en kan na afloop van de concerten eenvoudig contact en kennis maken met de musici en kan tegelijkertijd genieten van de schoonheid en diversiteit van bloemen, planten en bomen. Wie weet loop je een bloeiende Victoria Amazonica tegen het lijf!

Kroonconcert: 14 jaar HortusEnsemble
26 augustus om 20:00 uur 
Hortus Ensemble - Eva Stegeman viool, Josje ter Haar viool, Örsze Adam altviool, Job ter Haar cello, Maarten van Veen, piano
Franz Schmidt Pianokwintet in G | Guillaume Lekeu Pianokwartet, I Dans un emporterment douloureux, II Lent et Passioné | Gabriel Fauré Pianokwartet nr 1 in c opus 15"

Traditiegetrouw verzorgt het HortusEnsemble de slotconcerten van het Hortus Festival. Dit jaar speelt het ensemble een aantal romantische hoogtepunten uit de geschiedenis van het festival. Pianist en festivalleider Maarten van Veen ‘ontdekte’ deze verborgen parels in zijn nimmer aflatende zoektocht naar verborgen schatten. Het HortusEnsemble speelt op authentieke instrumenten, waarmee ze het origineel van de composities zo dicht mogelijk benaderen.

Ticketprijzen
Toegangsprijs voor alle concerten is € 26,50.
Snelle beslissers krijgen €2,50 Early Bird korting (van toepassing op een beperkt aantal kaarten).
Kaartverkoop en info: www.hortusfestival.nl / 06-15 353 449

Dineren
Voorafgaand aan de concerten is het mogelijk om vegetarisch te dineren bij Museumcafé Ginkgo. Denk hierbij aan heerlijke salades, quiches en zomere stamppotten. Dit kan vanaf 18:30 uur en kost €16,50 per persoon. Reserveren is niet nodig. 

Foto: Anne Meyer