Herfstvakantie

14 - 22 oktober 2017

Vier de herfstvakantie in het Universiteitsmuseum. Ontdek, onderzoek en experimenteer!

Kom tijdens de herfstvakantie onderzoeken, ontdekken en experimenteren in het Universiteitsmuseum. Doe mee met de Schimmel Special en leer hoe het er daadwerkelijk in een laboratorium aan toe gaat. Wil je thuis verder experimenteren? Stel dan je eigen kweekset samen en ga thuis champignons kweken.

Tip: kom vroeg en krijg 50% korting op je kaartje
Ben jij een vroege vogel? Kom dan voor 11.00 uur en betaal de helft van de prijs. Geldig van 14 t/m 22 oktober 2017.

PROGRAMMA HERFSTVAKANTIE REGIO MIDDEN EN ZUID

Microlab
Van 16 t/m 20 oktober, 11.00 - 16.00 uur
Wil jij aan het werk als een echte schimmelanalist? Ga dan naar het Microlab! Luister naar 'micropraatjes' en krijg een inkijkje over het vak van analisten van het Westerdijkinstituut. Oefen met pipeteren en het enten van een schimmel.

Kweek je eigen champignons
Elke dag, 10.00 - 12.30 uur en 12.45 - 16.00 uur
Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om je eigen champignons te kweken? Je kunt ze gewoon thuis laten groeien. Haal bij ons alle spullen op die je nodig hebt en smul na een tijdje van je eigen gekweekte champignons. Zolang de voorraad strekt!

Magische schimmels
Van 16 t/m 22 oktober
Doordeweeks om 14.30 en 15.30 uur
Op 21 en 22 oktober om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur
Schimmels zijn goed in het afbreken van hout en bladeren, maar er zijn ook schimmels met een magische eigenschap. Benieuwd naar wat deze eigenschap is en naar hoe wij als mensen dit kunnen gebruiken? Kom langs en aanschouw het!

Er is plek voor 30 mensen dus reserveer een plekje bij de receptie.

Smartmovies
Op donderdag 19 oktober, 14.00 uur in Filmtheater 't Hoogt
Film kijken en slimmer worden tegelijkertijd, dat kan! Deze keer kijken we naar de film 'Paw de Reddingshond' in 't Hoogt. Voorafgaand aan de film is er een interactief mini-college van onderzoekster Anouk Valkenburg. Zij laat zien welke rol films spelen bij het beeld dat wij van dieren hebben. Klik hier voor kaartjes.
Je kunt hier meer lezen over het programma van Smartmovies.

Bouwen met schimmels
Op vrijdag 20 oktober, om 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Schimmel is een duurzaam materiaal waar je veel producten van kan maken. Zo zijn er in het museum schalen en een jurk van schimmels te vinden. Tijdens de herfstvakantie kun je zien hoe er van schimmels een echt plankje wordt geperst.

Schimmel Special
Elke dag, 12.00 en 15.30 uur
Ontdek hoe jij een schimmel kunt herkennen en krijg een rondleiding door het LAB. Tijdens deze special kom je erachter wat wetenschappers onderzoeken aan schimmels en hoe een schimmel in elkaar zit. Als je dan een echte expert bent kun je zelf aan de slag met het bouwen van je eigen schimmel. Maak er een stop motion filmpje van en vergelijk jouw schimmel met die van anderen!

PROGRAMMA HERFSTVAKANTIE REGIO NOORD
Ook tijdens de herfstvakantie van de Regio Noord (23 t/m 29 oktober) zijn er volop leuke activiteiten.

In het JeugdLab kun je leuke proefjes doen. Een jeugdlaborant helpt je daarbij.
Doordeweeeks van 11.00-16.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur.

Een gratis champignonkitje voor elke bezoeker. Hiermee kun je je eigen champignons kweken. Je kunt je kitje ophalen in het JeugdLab.

Het SchimmelLab is dagelijks geopend van 23 t/m 29 oktober.
Je kunt er schimmels bekijken, maar ook zelf schimmels in elkaar zetten!

Pop-up specials
In de herfstvakantie van de Regio Noord zijn er elke dag speciale activiteiten. Wat er precies gaat gebeuren, hoe laat en op welke plek in het museum is nog een verrassing! Houd de website in de gaten.

Blokkenschema Herfstvakantie 16-17-18-19 Oktober 2017Blokkenschema Herfstvakantie 20 Oktober 2017Blokkenschema Herfstvakantie 21 Oktober 2017Blokkenschema Herfstvakantie 22 Oktober 2017_Page _3