Culturele Zondag Alles Kids

15 oktober 2017

Een programma in Utrecht voor jong én oud met tal van activiteiten waar kinderen zelf aan de slag kunnen.

In het Universiteitsmuseum:

Komt een plant bij de dokter
11.00 - 16.00 uur
Planten kunnen net als mensen en dieren ziek worden. Ga zelf aan de slag als een echte plantendokter en kom erachter wat de plant heeft. Bekijk hem onder de microscoop van heel dichtbij. Heb je zelf een zieke plant thuis? Neem dan een ziek blaadje mee om te onderzoeken.

Kweek je eigen champignons
10.00-12.30 en 12.45-16.00 uur
Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om je eigen champignons te kweken? Je kunt ze gewoon thuis laten groeien. Haal bij ons alle spullen op die je nodig hebt en smul na een tijdje van je eigen gekweekte champignons.

Schimmel Special
12.00 en 15.30 uur
Ontdek hoe jij een schimmel kunt herkennen door het spel ‘Waar is de schimmel’ en krijg een rondleiding door het LAB. Tijdens deze rondleiding kom je erachter wat wetenschappers onderzoeken aan schimmels en hoe een schimmel in elkaar zit. Als je dan een echte schimmelexpert bent kun je zelf aan de slag met het bouwen van je eigen schimmel. Maak er een stop motion filmpje van en vergelijk jouw schimmel met die van anderen!

Hortus Special: Eet smakelijk!
14.00 en 15.00 uur
Veel planten in de Oude Hortus zijn niet eetbaar of zelfs giftig. Maar er zijn ook veel planten die wel eetbare vruchten, knollen, bladeren, wortels en stengels hebben. Ga op zoek naar zoethout en mispels. Waarvoor zou je de kiespijnboom kunnen gebruiken? Doe mee met de Hortusspecial en ontdek al het lekkers dat de Oude Hortus te bieden heeft.