Kies je eigen onderzoek!

Wetenschap gaat over nieuwsgierig zijn, vragen stellen, beredeneren en onderzoeken. Daar gaan de leerlingen in het voortgezet onderwijs programma mee aan de slag.

Onderstaande programma's bieden we zowel in het museum als bij jullie op school aan. Elk programma in het museum wordt gecombineerd met een korte, interactieve rondleiding aansluitend op het thema van de workshop.

Thema Mens en Dier & Fenomenen: Bij het aanleggen van een parkeergarage in Utrecht zijn duizenden jaren oude botten gevonden! Door middel van koolstofdatering ontdekken leerlingen zelf hoe oud de botten zijn.

Wetenschap en Onderzoek Wetenschap en Onderzoek Wetenschap gaat over nieuwsgierig zijn, vragen stellen, beredeneren en onderzoeken. Daar gaan de leerlingen in het voortgezet onderwijs programma mee aan de slag. Lees meer HAVO/VWO 1&2 Wetenschap en Onderzoek Wetenschap en Onderzoek Wetenschap gaat over nieuwsgierig zijn, vragen stellen, beredeneren en onderzoeken. Daar gaan de leerlingen in het voortgezet onderwijs programma mee aan de slag. Lees meer VMBO 1&2