Science Club Nu ook op school!

Science Club

Voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar is er nu Science Club. Kinderen ontwikkelen een onderzoekende houding terwijl zij actief bezig zijn!

De Science Club gaat naar de Brede School in Utrecht als Brede School Activiteit (BSA).

Altijd al willen onderzoeken wat je allemaal in een uilenbal of een vijver kunt vinden? Ben je een goede detective die sporen kan onderzoeken? Wil je weten wanneer en waarom vloeistoffen mengen of hoe een vogel zo lang mogelijk kan blijven zweven? Elke Science club bestaat uit zeven verschillende workshops waarvan er één plaats vindt in het Universiteitsmuseum en de laatste workshop een presentatieworkshop is.

De Science Club is gericht op de nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Ze komen in aanraking met het wetenschappelijke proces, via onderzoekend en ontwerpend leren. Daarbij worden ze getraind in de vier onderdelen binnen wetenschapswijsheid: nieuwsgierigheid, vragen kunnen stellen, antwoorden kunnen zoeken en antwoorden op waarde kunnen schatten.

Wilt u meer informatie over de Science Club als BSA, neemt u dan contact op met onze Educatie-afdeling via reserveren.museum@uu.nl.