Als ik later klein ben Vanaf januari 2018 - Groep 3, 4 en 5

Als ik later klein ben

Wat is groot, wat is klein, hoe meet je dat? Samen met het Universiteitsmuseum ga je in de klas hiermee aan de slag.

VANAF JANUARI 2018

Als ik later klein ben - Universiteitsmuseum in de klas

Door te meten en vergelijken onderzoeken de leerlingen hoe je lengte kan meten. Ze gaan zelf aan de slag met eigen meetinstrumenten en meeteenheden. Tot slot komen ze te weten welke maten vroeger werden gebruikt, zoals el, duim, voet, etc. en hoe de meter is ontstaan.

Het programma wordt aangeboden in de klas met een begeleider vanuit het Universiteitsmuseum.

Doel van het programma
• Leerlingen leren meer over meten en meeteenheden
• Leerlingen werken volgens de cyclus van onderzoekend leren

‘Als ik later klein ben’ is gekoppeld aan de voorstelling De nachtwaker van het Filiaal Theatermakers. In deze voorstelling wordt een nachtwaker plotseling heel klein, terwijl de rest van zijn omgeving hetzelfde blijft. In de voorstelling wordt ingegaan op de thema’s verhoudingen, perspectief verandering en nieuwsgierigheid.

De les van het Universiteitsmuseum is te boeken in combinatie met deze voorstelling en gaat in op dezelfde thema’s. Het is ook mogelijk om de les apart van de voorstelling te boeken.

Tijdsduur: 1,5 uur