Onderwijs in het Universiteitsmuseum

Hoe is het mogelijk dat een spijkerstoel lekker zit? En waarom lijken de skeletten van een gorilla en een mens veel, maar ook weer niet op elkaar? Ga op onderzoek uit en ontdek de wetenschapper in jezelf in het Universiteitsmuseum Utrecht. Hier is onderzoekend leren het uitgangspunt. Leerlingen gaan zelf op onderzoek uit en werken met echt materiaal, zoals skeletten. In het Jeugdlab worden echte experimenten gedaan. Ze leren conclusies te trekken uit hun eigen waarnemingen en ontdekken zo het antwoord op allerlei vragen.

De onderwijsprogramma's kosten €65,- per 15 leerlingen, met uitzondering van Onder de grond en Universiteitsmuseum in de Klas.

Basisonderwijs Basisonderwijs Het stimuleren van een onderzoekende houding staat centraal. Plezier in het bezoek en het bieden van een bijzondere ervaring staat daarbij voorop. Lees meer Basisonderwijs Voortgezet onderwijs Voortgezet onderwijs Meer aandacht besteden aan wetenschap? Dat kan in het museum. De bouw van mens en dier, zintuigen, wetenschap in het algemeen of aardwetenschappen staan centraal. Lees meer Voortgezet onderwijs Tarieven en boekingen Tarieven en boekingen Bekijk onze tarieven en boek onze programma's. Lees meer Tarieven en boekingen Het museum en het onderwijs Het museum en het onderwijs Achtergrondinformatie, lesideeën, professionalisering en het laatste nieuws over onderwijs en het Universiteitsmuseum.

Dertien musea verspreid over Nederland hebben zich verbonden…
Lees meer Informatie voor docenten