universiteit Utrecht

Nieuwsbrief 30 augustus 2013

Voorjaarsvakantie

Eén grote beestenboel

Altijd al willen weten hoe het gebit van een zeewolf eruit ziet? Deze voorjaarsvakantie is het één grote “beestenboel” in het Universiteitsmuseum. Kom de beest uithangen en ontdek alles over snavels, vreemde dieren en haaientanden. Voor de speurneuzen is er een spannende skelettentour.

Klik verder >

Cinema Animale Kids

Hoe wordt een mens een vogel?

Kijk in Filmtheater ’t Hoogt naar de kinderfilm Iep! In deze film blijkt het personage Vliegeltje te kunnen vliegen als een vogel. Maar waarom kunnen mensen eigenlijk niet vliegen? Conservator Paul Lambers gaat met kinderen (7+) op onderzoek uit en beantwoordt deze vraag in een familiecollege.

Koop hier je kaartje >

Onderzoek mee

Science Club

Ben jij een wetenschapper in de dop? Meld je dan aan voor de Science Club en ga vier zondagen lang op onderzoek uit. Ontdek wat er leeft in de vijver, waarom rivieren kronkelen of hoe je iets kunt laten zweven. Speciaal voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar.

Meld je aan >

Stemmen gezocht

Het leukste uitje van Utrecht?

Het Universiteitsmuseum Utrecht is genomineerd voor het leukste uitje van de provincie Utrecht 2015. Samen met negen andere uitjes gaan we de strijd aan. Is het Universiteitsmuseum ook jouw favoriete uitje?

Stem hier >

50% korting

Ben jij een vroege vogel?

In de voorjaarsvakantie kun je extra vroeg op onderzoek uit. Het museum gaat vanaf 16 februari iedere dag om 10.00 uur open. Voor 11.00 uur betalen de vroege vogels de helft van de prijs.

Klik verder >

Fluid Matter: Bio Art & Design in de Oude Hortus
Summertime: graphics and ceramics.
Muziek in de Oude Hortus
Open Tuinendag